Kedvezményes olajcsere szervízcsomagjainkról érdeklődjön munkatársunknál!

olajcsere

Az időszakos motorolajszervizek, karbantartások megfelelő időben történő elvégzése a gépjármű garanciális időtartama után is fontos, szükségszerű. Az átvizsgálás során időben észlelhetők az esetleges meghibásodások, elhasználódott alkatrészek, így fenntartható a gépjármű biztonságos üzemeltethetősége. A különböző olajak illetve folyadékok, szűrők, gyertyák előírt időközönkénti cseréje biztosítja a motor, a fődarabok és az egész gépjármű megfelelő élettartamát.

A megtett kilométerek számától függetlenül évente egyszer cseréljük ki a motorolajat. Átlagos körülmények között az olajcsere-periódus: benzinmotoroknál 15 000 km, dízelmotoroknál 7500 km, a régebbi típusú benzinmotoroknál 7500...10 000 km.

Aki gyakran használja gépkocsiját városi forgalomban, az az előírtnál gyakrabban cseréltessen olajat a motorban. Az olajcserét lehetőleg szervizben végeztessük. ahol a munkát szakszerűen elvégzik, s a használt olajat környezetkímélő módon gyűjtik és tárolják. Soha ne öntsünk használt olajat a talajra,mert súlyos szenyeződést okoz. Az olajcserét mindig kapcsoljuk össze az olajszűrő cseréjével.

A motorban levő olaj mennyiségét 500 km-enként ajánlatos ellenőrizni, s ha szükséges, utántölteni. Az átlagos motorolaj-fogyasztás 0,075 I/100 km, nehéz üzemi viszonyok között lehetséges ettől 10...15% eltérés (illetve ECOTEC 16v motorok esetén). Az olajszint akkor megfelelő, ha a pálca MIN és MAX jelzése között van.