Fékhatásmérés: 2.000.- Ft

Honnan ismerhető fel a fékrendszer meghibásodása?

 • Felvillan a fékvisszajelző lámpa.Ha a kézifék kiengedett állapotban van:a fékfolyadék szintje túl alacsony,vagy a fékbetétek elkoptak.
 • Fékezéskor a gépjármű félrehúz.Lehet,hogy az egyik munkahenger vagy féknyereg beszorult,de okozhatja egy leeresztett kerék is.
 • Rángat.A fékek a legkisebb igénybevételkor is leblokkolnak:ez azt jelzi,hogy hiba van vagy a féktárcsákkal,vagy a fékdobokkal vagy a fékpofákkal,vagy kilazult,eltört egy alkatrész.
 • Túlmelegedés.Ha a fékek beszorulnak:a fékek túlmelegedtek,hamar felmondhatják a szolgálatot.
 • Felpuhult fékpedál.A fékpedál felpuhult és becsúszik a pedáltérbe:a vezető kénytelen a fékpedált pumpáni,ha fékezni akar.Ez nyilvánvaló jele a fékrendszer komoly meghibásodásának.
 • Felkeményedett pedálok.Nagyobb erővel kell a fékpedálra lépnie:ezt okozhatja a vészfékasszisztens,a hidraulikus kör vezetékeinek,a fékmunkahengerek,a kengyelek,stb. meghibásodása.
 • Berezonál.Fékezéskor a fékpedál,de gyakran a kormány,sőt akár az egész autó berezonál.A következőkről lehet szó:meghibásodtak a féktárcsák,meglazult egy alkatrész,vagy a futómű felfüggesztésénél rendellenesség tapasztalható.

Fékjavítás

fk

Biztonsága legfontosabb letéteményesei a fékek. Fontos, hogy mindig kifogástalanul működjenek.A hibás fékek nem csak a saját, hanem a mások épségét is veszélyeztetik. Ezért javasoljuk, hogyrendszeresen ellenőriztesse fékrendszere állapotát First Stop partnerünknél. Így elkerülheti a költséges javításokat.

Amit a fékrendszerről érdemes megjegyezni:

 1. A fékrendszer a jármű alapvető része.Ezért az állapotára vonatkozó műszaki ellenőrzés rendkívül szigorú.
 2. A tárcsák,a fékbetétek és a dobok a használat során elkopnak.Nagyon fontos,hogy a fékrendszer biztonságosságának és hatásosságának megőrzése érdekében rendszeresen ellenőriztesse őket.
 3. A fékfolyadék adja át a kerekeknek a fékpedálon kifejtett nyomást.Ellenőriztesse mindig a folyadékszintet.Az utántöltés kétévente,illetve 60.000 kilométerenként esedékes.
 4. Ügyeljen a fékrendszer cserealkatrészeinek minőségére,hiszen az Ön biztonságáról van szó.
 5. A fékrendszer működésének ismerete és javítása a szakemberek dolga!

A gumiabroncsok biztosítják az autó és az út közötti kapcsolatot.Az elhasználódott gumik megcsúszáshoz vezethetnek hirtelen fékezéskor.Éppen ezért egy fékrendszer csak kifogástalan állapotú lengéscsillapítókkal és gumiabroncsokkal működik hatásosan.